Klussen in huis

Een andere vloer, nieuwe keuken of juist een muurtje wegbreken in de woning? Natuurlijk mag u uw huis naar eigen smaak inrichten, maar voordat u aan de slag gaat is het handig om de spelregels door te nemen.

Als u wilt klussen in uw woning, moet u zich aan een aantal spelregels houden. Deze vindt u in de kluswijzers rechts op deze pagina. Soms gelden er namelijk bepaalde bouwkundige eisen. Het is daarom slim om vooraf onze toestemming te vragen. Zo voorkomt u moeilijkheden achteraf.

Verantwoordelijk voor het onderhoud

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV). Heeft u bijvoorbeeld zelf een keuken geplaatst en gaat er iets kapot? Dan kunt u voor reparatie (en de eventuele kosten) niet bij Bo-Ex terecht.

Hulp en ondersteuning met WMO

Wanneer u aanpassingen in huis nodig heeft vanwege lichamelijke klachten, zoals een zitje in de douche of een traplift, kunt u soms een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Aanvraag
Een aanvraag voor een aanpassing in uw woning kunt u indienen via de website van de gemeente. Indien u akkoord heeft gekregen, moet u de aangevraagde aanpassing aan Bo-Ex doorgeven. Bo-Ex is niet verantwoordelijk voor de plaatsing van de aanpassing.

Onderhoud
Onderhoud bij gebruikelijke slijtage is voor rekening van Bo-Ex. Dat geldt niet voor kleine reparaties, zoals het vervangen van een kraanleertje. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk. Als u een serviceabonnement bij Bo-Ex afneemt, koopt u deze verplichting af en komt Bo-Ex ook bij u langs voor kleine reparaties.

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, levert u meestal de woning in de oorspronkelijke staat op. Zonder de aanpassingen die u heeft gedaan of heeft laten doen. Een uitzondering hierop is als we hierover afspraken met u hebben gemaakt.

Vergeet niet contact op te nemen met de afdeling Wmo van de gemeente om af te spreken welke voorzieningen u eventueel moet/kunt teruggeven.
Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie? Of bent u van plan een grote klus uit te voeren en vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn?

We geven u graag advies. Neem daarvoor contact met ons op.