Bo-Ex sluit Roverspact voor meer groen voor haar bewoners

Geplaatst op

Op 11 juni heeft Bo-Ex samen met stichting Struikroven, de gemeente Utrecht en andere Utrechtse woningcorporaties het Roverspact gesloten. De feestelijke ondertekening vond plaats bij Stadsboerderij Eilandsteede in Kanaleneiland.

Het Roverspact is een gezamenlijke inspanning om 'Struikroven' de nieuwe norm te maken bij toekomstige sloop/nieuwbouw- en renovatieprojecten in Utrecht waar groen dreigt verloren te gaan. Struikroven houdt in dat planten die anders zouden verdwijnen door stedelijke ontwikkelingen worden gered en hergebruikt in de buurt. Het Roverspact sluit goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Bo-Ex.

Michèle de Ruiter, manager Vastgoed & Ontwikkeling, over het Roverspact
"Bo-Ex is blij met de structurele struifroofafspraak in het Roverspact. Struikroven heeft immers alleen maar voordelen; groen blijft behouden, buurten blijven en worden groener, het verbindt bewoners en het geeft onze bewoners ruimte om zelf met hun omgeving aan de slag te gaan".

Struikroven: redden van planten en verbinden van mensen
Struikroven is een duurzame en effectieve manier om buurten klimaatbestendig te maken en te werken aan het behoud van biodiversiteit. Stichting Struikroven mobiliseert en motiveert buurtbewoners om samen planten en struiken uit voor- en achtertuinen te redden voordat de woningen worden gesloopt of gerenoveerd. Deze geredde planten krijgen een tweede leven in tuinen van buurtbewoners, op balkons, in boomspiegels of op schoolpleinen in de omgeving.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.