Groene Buurt, Koele Buurt

Geplaatst op

In de zomer kan het in de stad Utrecht behoorlijk warm worden. Vooral op plekken met veel steen en weinig bomen en planten. Groen helpt met verkoelen en stenen houden warmte vast.

De gemeente Utrecht start het project 'Groene Buurt, Koele Buurt' in de wijken Kanaleneiland, Rivierenwijk, Ondiep en Zuilen. Met dit project willen ze de hittestress in kaart brengen. Samen met bewoners gaat de gemeente in de zomers van 2024 en 2025 onderzoeken hoe warm het wordt in hun wijk. En ze gaan samen werken aan manieren om de wijken koel en gezond te houden.

Woont u in een van deze wijken? Meld u dan aan als 'hitteheld'!
U ontvangt een meetkastje om de temperatuur en luchtvochtigheid te meten. Help ook mee onze wijken groener en koeler te maken!
Kijk hier voor meer informatie over dit project en hoe u zich kunt aanmelden op.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.