Staat uw deur open voor iedereen?

Geplaatst op

Criminelen hebben woningen nodig om bijvoorbeeld wapens en contant geld op te slaan, te dealen, drugs te versnijden of voor illegale prostitutie. Zij verleiden huurders soms om criminele dingen te doen of zetten ze onder druk om een kamer te verhuren. Dit kan veel ellende veroorzaken en mensen zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen. Criminaliteit heeft een grote invloed op de veiligheid in de buurt.

Als buurtbewoner ziet u mogelijk als eerste dat er iets niet klopt bij een woning of dat iemand in een kwetsbare situatie zit. Het slepen met tassen of spullen, verschillende mannen of vrouwen die ergens naar binnen gaan of staan te wachten, klusgeluiden in de nacht of een chemische lucht of hennepgeur.

Ziet u criminaliteit rondom uw woning? Meld het anoniem via 0800-7000 of in een beveiligde omgeving opwww.meldmisdaadanoniem.nl. Het meldpunt staat compleet los van de politie en ziet geen telefoonnummer of IP-adres. Ze nemen uw gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Zo blijft anoniem ook echt anoniem.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.