Wet goed verhuurderschap (Wgv)

Geplaatst op

De Wet goed verhuurderschap (Wgv) is op 1 juli 2023 ingegaan. Deze wet geeft duidelijkheid aan verhuurders zoals Bo-Ex en biedt huurders bescherming: wat mag en wat mag niet?

In de wet staat ook dat woningcorporaties een aantal zaken uitdrukkelijk moeten melden aan hun huurders. Dat doen wij al. Bijna al deze zaken zijn namelijk opgenomen in uw huurcontract of de huurdersvoorwaarden. Wat daar alleen niet uitdrukkelijk in staat vermeld is het volgende:
De verhuurder mag de woning alleen met toestemming van de huurder betreden. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel, denk aan noodgevallen.

Vandaar dat wij u dit op deze manier laten weten.
In de huurcontracten van alle nieuwe huurders wordt dit vanaf nu ook opgenomen.

Meer over de Wet goed verhuurderschap vindt u op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.