Overlast voorkomen

Iedereen heeft wel eens last van de buren. Dat betekent dat de buren waarschijnlijk ook wel eens last hebben van u. Op deze pagina leest u een aantal tips die u helpen voorkomen dat de buren last van u hebben.


Geeft u een feestje? Laat het uw buren weten door bijvoorbeeld een briefje door de bus te doen of even aan te bellen. Of beter nog: nodig ze uit.Houd uw tuin of balkon netjes. Gebruik deze niet als opslagplaats voor oude spullen of afval. Veel mensen ergeren zich aan rommel in de tuin of op het balkon van de buren. Daarnaast zorgt afval en rotzooi voor stankoverlast en ongedierte.Heeft u benedenburen? Loop binnenshuis met slippers of sloffen. Het lopen met schoenen kan namelijk erg doordreunen naar beneden.Zet het geluid van de tv en/of radio niet te hard. Wilt u de muziek toch harder zetten? Gebruik dan een koptelefoon.Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat zodat die minder trilt. Zet hem liever ook niet tegen de scheidingsmuur met de buren. En let op het tijdstip waarop u de was doet. 's Nachts is misschien wel goedkoper, maar het kan ook storend zijn voor de buren.
Sla niet met de deuren en laat uw kinderen niet de trappen op en af rennen.Heeft u huisdieren? Vraag uw buren of zij er last van hebben en probeer zo nodig afspraken te maken om overlast te beperken.


Bekijk ook de onderstaande video over hoe u rekening kunt houden met uw buren: