Voorbereid op de toekomst: woonadviseur 55-plussers

Geplaatst op

De Woonadviseur Ouderen helpt alle 55-plussers die wonen in Utrecht en op zoek zijn naar een passende woonsituatie, nu en in de toekomst. Hierdoor kunnen 55-plussers zich beter voorbereiden op de toekomst.

De Woonadviseur Ouderen 55+ staat klaar om te helpen bij het beantwoorden van vragen en het onderzoeken van verschillende mogelijkheden. De adviseurs bieden hulp bij het zoeken naar nieuwe woonvormen. Ze helpen 55-plussers bij het inschrijven bij DAK (voorheen WoningNet). Of helpen bij het maken van aanpassingen in de huidige woning. Als de woning waar u nu woont niet meer geschikt is, helpen de adviseurs te zoeken naar een goed passende woning. Passend bij uw leefstijl.

Voorrang op een kleinere woning met de van Groot naar Beter regeling

Huurders van Bo-Ex die een vier- of vijfkamerwoning verlaten, krijgen voorrang op twee- en driekamerappartementen van Bo-Ex met de Van Groot naar Beter regeling. Deze regeling is voor alle leeftijden. In de praktijk zien we dat 55-plussers veel gebruik maken van deze regeling. Zij kunnen zelf reageren op woningen of met behulp van de woonadviseur Ouderen 55+.

Kijk hier voor het aanbod van seniorenwoningen van Bo-Ex.


Maximale huurverhoging met huursprongregeling: nooit meer dan € 50

Als een huurder gebruik maakt van de 'Van Groot naar Beter-regeling', kan de huurverhoging tussen de huidige en de nieuwe woning soms te groot zijn voor een huurder. Hier komt de huursprongregeling van pas. Deze regeling beperkt de huurverhoging tot maximaal € 50 meer dan de (netto) huur van de woning die de huurder achterlaat. Het doel hiervan is om de overgang naar een nieuwe woning financieel haalbaar te maken.

Bent u 55+ en heeft u vragen over uw woonsituatie?

Neem dan contact op met de Woonadviseur Ouderen 55+ via info@woonadviseur55plus.nl of telefonisch op 030-23 61 804.
Wilt u direct een woonadviseur spreken? Er is een telefonisch spreekuur voor ouderen van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van de Woonadviseur 55+.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.