Brief over huurverhoging 2024

Geplaatst op

U ontvangt vóór1 mei van Bo-Ex een brief met daarin uw nieuwe huurprijs. De nieuwe huurprijs gaat in per 1 juli. De overheid stelt jaarlijks vast wat de maximale huurverhoging mag zijn voor sociale huurwoningen, dat is dit jaar 5,3%. Bo-Ex kiest ervoor om de huren van de sociale huurwoningen te verhogen met deze maximale huurverhoging. We leggen u hieronder uit waarom dat is.

Bo-Ex wil de huren betaalbaar houden voor mensen met een laag inkomen, maar heeft tegelijkertijd geld nodig om woningen te onderhouden, te verduurzamen en om nieuwe woningen te bouwen. Ook werken we hard aan de leefbaarheid in de wijken. De financiële situatie van Bo-Ex staat door sterk gestegen kosten en gestegen rente van de afgelopen jaren onder druk.
De afgelopen jaren heeft Bo-Ex ervoor gekozen om niet de maximale huurverhoging door te voeren. Dat was mogelijk door de financiële ruimte die er op dat moment was. Dit jaar is dat anders en is die financiële ruimte er niet. Bo-Ex is daarom genoodzaakt om de maximale huurverhoging van 5,3% toe te passen. Huurt u een woning in de vrije sector, een berging of een parkeerplaats? Dan is de huurverhoging 5,5%.

Klik hier voor de informatieve video die wij voor u hebben gemaakt, met uitleg over de huuraanpassing.

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Huurders met een hoog inkomen krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging. De inkomensafhankelijke huurverhoging is geen procentuele verhoging, maar een vast bedrag, van maximaal € 50,- of € 100,-. Dit geldt voor huurders met een hoog middeninkomen of hoog inkomen. Meer informatie vindt u hier.

Uw nieuwe huur
Hoeveel de verhoging voor u als huurder echt is, staat in de brief die u binnenkort krijgt.
U kunt op de Bo-Ex website meer lezen over de verhoging en hoe bezwaar te maken, ook staan er antwoorden op veelgestelde vragen. Onderaan deze pagina kunt u een video bekijken waarin u uitleg krijgt over de huurverhoging.

Niet vergeten: betaal per 1 juli 2024 het juiste bedrag
Als u ons gemachtigd heeft om de huur automatisch van uw rekening af te schrijven, dan hoeft u niets te doen. Het juiste huurbedrag wordt dan per 1 juli 2024 automatisch geïncasseerd.
In andere gevallen moet u zelf actie ondernemen om per 1 juli 2024 het juiste bedrag te betalen:

  • Als u uw bank heeft gemachtigd om de huur automatisch over te schrijven naar Bo-Ex, geef dan op tijd aan uw bank door wat het nieuwe huurbedrag is. Zo voorkomt u dat u een betalingsachterstand oploopt.

  • Als u zelf via internetbankieren een maandelijkse overschrijving hebt ingesteld: pas zelf op tijd de hoogte van het bedrag aan. Voorkom dat u een betalingsachterstand oploopt.

  • Als u huurtoeslag krijgt, kan deze veranderen als uw huurbedrag wijzigt. Geeft u dit op tijd door aan de Belastingdienst?

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Bo-Ex website nog makkelijker in gebruik!

De Bo-Ex website is nu nog gemakkelijker in gebruik! Op donderdag 17 oktober hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Lees hier alles over de veranderingen.

Terugblik bezoek gemeente Alexandertuin

Vrijdag 11 oktober 2024 bezochten de wethouders de Alexandertuin in Kanaleneiland. Tussen 9.30 en 10.30 uur kregen bewoners de kans om te vertellen hoe zij de wijk en de stad Utrecht ervaren. Onze sociaal buurtbeheerder was er ook om de bewoners te verwelkomen met koffie en thee.